Προτείνουμε να επισκεφτείτε τον γιατρό σας, άλλη μια φορά και να τον ενημερώσετε για την έναρξη του προπονητικού προγράμματος που πρόκειται να ακολουθήσετε προκειμένου να συμμετάσχετε σε κάποιο αγώνα Δρόμου της Διοργάνωσης "Τρέχοντας στην Καλλιθέα - Kallithea Run".

Συμβουλεύουμε όλους τους δρομείς και ιδιαίτερα όσους είναι πάνω από 35 ετών, τους καπνιστές, τους πρώην καπνιστές, τους υπέρβαρους ανθρώπους, αλλά και εκείνους με ιστορικό καρδιακής νόσου να υποβληθούν σε προ-αγωνιστικό καρδιολογικό έλεγχο. Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο ο γιατρό σας θα σας δώσει οδηγίες προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά.

Προπονηθείτε σταθερά και με συνέπεια

Μετά την έγκριση του γιατρού σας, είναι πολύ σημαντικό να μην το παρακάνετε ακολουθώντας πολύ σκληρά προπονητικά προγράμματα. Η προπόνηση σας θα πρέπει να αυξάνεται σταδιακά έτσι ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο να υποφέρετε από ισχυρούς πόνους και υπερκόπωση. Προσπαθήστε να έχετε εναλλαγές και ποικιλία στην προπόνηση σας, για να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς οι οποίοι θα σας βγάλουν έξω από το προπονητικό σας πρόγραμμα.

Συνεχίστε την προπόνηση

Ένα καλό ξεκίνημα είναι ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να χτίσετε μια καλή φυσική κατάσταση. Ενωθείτε με άλλους δρομείς της περιοχή σας και μοιραστείτε μαζί τους το προπονητικό πρόγραμμα, την πρόοδό σας και τους στόχους σας, ιδιαίτερα τα κρύα πρωινά ή τα απογεύματα ή τις ημέρες με άσχημες καιρικές συνθήκες.

Προσδιορίστε τους στόχους σας

Όποια κι αν είναι η εμπειρία σας σε αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό, θέστε στόχους και σκοπούς στον εαυτό σας, προπονηθείτε προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση δίνοντας κίνητρο και νόημα στο προπονητικό σας πρόγραμμα. Ο καθορισμός των λεπτομερειών των επιμέρους στόχων θα σημαίνει για σας και τον προσδιορισμό της ποσότητας και της ποιότητας της προπόνησης που θα ακολουθήσετε για να φτάσετε στους στόχους σας και παράλληλα να γευτείτε τη χαρά του να φτάνει κανείς στο στόχο του.

Ορίστε βραχυπρόθεσμους στόχους

Αν ο αγώνας δρόμου της Διοργάνωσης "Τρέχοντας στην Καλλιθέα - Kallithea Run" είναι ο τελικός αγωνιστικός στόχος σας, τότε δεν θα πρέπει να είναι και ο πρώτος σας αγώνας. Προετοιμαστείτε και τρέξτε σε μικρότερες διοργανώσεις έτσι ώστε να διατηρείστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και παράλληλα να μπορείτε να ελέγχετε την πρόοδο σας.

Δημιουργήστε φιλίες με άλλους δρομείς

Μην προπονήστε μόνοι σας! Βρείτε άλλους δρομείς οι οποίοι προετοιμάζονται για να τρέξουν τον ίδιο αγώνα δρόμου ή ενταχτείτε σε κάποια ομάδα δρομέων της περιοχή σας. Έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον, να ορίζετε προπονητικούς στόχους και βέβαια να απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα του δικτύου υποστήριξης στο οποίο είστε μέλος.